Hiszünk abban, hogy sokat számít: ki honnan jött, hogyan jutott el odáig, ahol tart, milyen értékeket vall. Ezeket szeretnénk az alábbiakban bemutatni.

1984 óta dolgozunk a mérnöki szolgáltatások területén. Célul tűztük ki, hogy a termelékenységet és karbantartást a mindenkori világszínvonalon, a technikai és módszertani újdonságokat nemcsak alkalmazva, hanem kreatívan továbbfejlesztve segítsük partnereinket.

Eleinte rezgésdiagnosztikára és a kapcsolódó gépbeállítási tevékenységekre (dinamikus forgórész kiegyensúlyozás, tengelykapcsolók egytengelyűség beállítása, lézeres ékszíjtárcsabeállítás) összpontosítottunk, majd tevékenységünket folyamatosan bővítettük, így napjainkban már az ipari termográfia és az ultrahangos szivárgásdetektálás területén is sokéves tapasztalattal rendelkezünk.

1996-ban indult be előbb a karbantartás-szervezési, majd termelékenység-fejlesztési tanácsadói tevékenységünk. Mára első számú karbantartási és TPM-szakértők, tanácsadók vagyunk a térségben, de az 5S, a Lean, a SMED, és még jó néhány "japán rendszer” bevezetői között is az élen járunk.

Csaknem 17 éve támogatjuk partnereinket termelési hatékonyságuk növelésében TPM programunkkal, amely több mint 50 magyarországi vállalatnál bizonyított. Bevezetéseink során a hatékonyság mérőszámai (pl. a Yield, az OEE) jelentősen és tartósan növekedtek, a géppark műszaki állapota szignifikánsan javult, a veszteségek pedig drasztikusan csökkentek.

Másik fő programunk a karbantartás-fejlesztés, amely által olyan világszínvonalú karbantartási rendszert segítünk kiépíteni, amely garantáltan megbízható gépparkot eredményez.

Elméleti és gyakorlati munkánk eredményeként megtanultuk, hogy a TPM-et, 5S-t, Leant stb. ne csak beilleszteni tudjuk a többi „japán módszer” dzsungelébe, hanem azokkal harmonizáló, szinergiát adó egészet kapjon a partnerünk. Jól kifejezi ezt a gondolkodásmódunkat a 2012 februárjában megjelent ’Lean3 – Termeléksenységfejlesztés egységes rendszerben’ című könyvünk is, amely mintegy hétszáz oldalon, egymás mellett, egymással való összefüggéseiben mutatja be a „japán rendszereket”.

Évek óta azon dolgozunk, hogy a „japán rendszerek” bevezetését szélesebb kontextusba helyezve, a vállalati kultúra függvényeként kezeljük. Célunk, hogy megértsük, milyen összefüggések bújnak meg egy vállalatnál dolgozó kollégák általános viselkedésmódja, és a vállalat hatékonyság-fejlesztési erőfeszítései között.

Bővebb információt tevékenységünkről a www.icgstadium.hu honlapon találhat.

 

Az ICG Stádium Kft. csapata

 

Go to top